Vierailukohteet ja Himolan teatteri

LYSTMETTÄ

Lystmettän toimintakeskuksesta löydät katetun katsomon, tanssilavan, kioskin ja saunarakennuksen sekä toimintaa ympärivuoden.
Osoite: Kuusistontie 425, 21930 Uusikartano

                                                
      
               

HIMOLAN TEATTERI

Aktiivinen harrastajateatteri valmistaa kolme näytelmää vuodessa. Laadukasta kesäteatteria esitetään kesällä Lystmettässä, talvella esitykset työväentalolla Yläneen kirkonkylässä.

www.himolanteatteri.net

     

YLÄNEENJOKI

Uudenkartanon kylää halkova Yläneenjoki tarjoaa mainiot puitteet vaikkapa kesäiselle melontaretkelle. Lystmettästä löytyy laituri ja talvisaikaan avanto. Kanootteja voi kysellä Kuralan kartanotilalta.

 

PIKKUKOSKEN LAAVU

Kyläyhdistyksen ylläpitämä laavu sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Kuusistontieltä, Lystmettää vastapäisellä puolelle tietä. Laavu on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä.

 

KURALAN KARTANOTILA

Kuralan kartanotila on majoitusta, juhlatiloja ja elämyksiä tarjoava koko perheen lomakohde. Kartanotila käsittää päärakennuksen lisäksi kolme vuokramökkiä, savusaunan, tanssiladon ja koirahallin.

www.kuralankartanotila.fi

HIMOLAN KOSKI

Himolankoskessa on maantiesiltanakin toimiva louhituista kivistä rakennettu pato. Himolan sillan on myllypadoksi rakennuttanut 1800-1900-lukujen vaihteessa F.F.Björn. Lisää tietoa Uudenkartanon historiasta ja kohteista löydät kyläsuunnitelmista!

 


KUHANKUONON REITISTÖ

Polut kulkevat Etelä-Suomen oloissa poikkeuksellisen laajoilla ja yhtenäisillä metsäalueilla, kallioilla ja keidassoilla. Reitit johtavat mm. Vaskijärven luonnonpuistoon ja Kurjenrahkan kansallispuistoon sekä siihen kuuluvaan Pukkipalon aarnimetsään.
www.kuhankuono.fi